sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Pauza de reflectie

Gândește-te o data, apoi din nou si din nou. . .
Chiar îți dorești o persoană care sa îți facă zilnic micul-dejun? Chiar ai putea sa te trezești după Ea cu jumatate de oră, știind ca ceașca de cafea e cu cele doua lingurițe de zahăr amestecata deja, omleta servita te asteapta si tot ce trebuie sa faci e sa o săruţi?
Nu te-ar speria ochii Ei sinceri care nu așteaptă decât o îmbrățișare inainte sa pleci la slujbă? Nu ti s-ar părea bizar sa stii ca te așteaptă ore intregi ziua in amiaza mare, nu noaptea cand viseaza urât (deoarece atunci te stie aproape)? Ai putea trai intr-o perfecta armonie aparentă cu mici pisiceli de-ale Ei ,dorind doar vrea o fărâmă de atenție zadarnică?
Ai putea sa te uiti la Ea cand se enerveaza cand tu pronunti anumite cuvinte altfel decat Ea, stiind ca moftul acela ar face-o cea mai fericita, spune-mi ai putea? Ai putea sa te abtii si sa nu razi cand greseste genurile, doar pentru ca se grabeste sa exprime ce simte? De ce ai face-o?
Relatiile interumane sunt dificile. Ea se asteapta...., tu stii ce vrei, ganditi simultan si spuneti aceleasi lucruri cu alte cuvinte, la alte diateze, din alte directii, cu alta intonatie si mimica diferita – Ochii vostri insa sunt identic de sinceri.
Te-ai gandit vreodata de ce tot timpul cand "Ea greseste", gresesti si tu? Te-ai intrebat ce se intampla in sufletul Ei cand tipi si urli (sau ridici doar tonul)? Ai putea sa nu ii mai spui ca ti "se aduna"? Te-ai putea controla indeajuns cat sa nu folosesti "mereu"-ul si "niciodata"-le, stiind ca pe langa ca o sperie si o ia personal, se si victimizeaza, dramatizeaza, poate chiar plange, pentru lucruri ce iti sunt fleacuri – dar Ea vede drama vietii sale?
Imagineaza-ti cate ai de dat, si cat de simplu ii par Ei, iar tie inuman. Gandeste-te ce ai tu de facut, ca sa "mearga" si ce castigi... Vezi un castig in "liniste", "siguranta" si "armonie"? Pune in balanta barbate, merita omleta de dimineata o abstinenta de doua cuvinte? Gandeste-te omule! Crezi ca medicamentele ce ti le administreaza au alt efect din mana Ei? Te face fericit cand sta in dreapta ta? Te linisteste cand doarme acolo langa tine, cu picioarele incolacite intr-ale tale? Nu e straniu cum noaptea nu ai nevoie decat de o mana pe spatele tau?
Incomprehensibila e "Ea"-ua asta a ta, si la fel de neintreleasa e si "Ea"-ua lui.
"Toate-s la fel " nu e injurie, nu e un lucru negativ, decat daca ai impresia ca ocrotirea in alt mod decat o faci tu - masculinitatea intruchipata – e o insusire dezagreabila.
Ea – da, ofera, imparte, emana sentiment. Atat de simplu. Daruieste grija, atentie, iubire si compasiune, totul este despre puterea de a simti.
Zambeste-i, sarut-o, ia-o de mana si fa-o sa rada in hohote. Nu va dori atentii, nu va vrea marea si cu sarea, - decat daca e obsedata de ambele – dar vei supravietui. 

 
Si desi e psihopata si paranoica sau cum o mai vezi tu, Ea are soarele in suflet, pielea fina, fierbinte si mereu o plapuma la indemana cand ti-e frig- 
Nu uita!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu